Fosen Gravferd

Moderns As  


  Kontaktinfo:

  Moderns AS, 

  Trøanbakken 2

  7125 Vanvikan

  Telefon: 95788854

  Mailadresse:

  kontakt@moderns.no

  Hjemmeside: moderns.no

Trykk

HER 

for å komme direkte til Fosen Gravferds sin hjemmesidea

Bistanden fra Fosen Gravferd starter når et liv tar slutt, og vi gir en komplett service med alt som et dødsfall fører med seg.


Folk er så forskjellige og det kan også gravferder være. Kontakt oss og vi vil gjør vårt ytterste for å sammen med dere skape den gravferden dere ønsker.

Vi kan også bistå hvis noen ønsker å planlegge sin egen begravelse.


På disse hjemmesidene kan dere se og lese om de tjenester vi som begravelsesbyrå tilbyr.

Her finner dere også nyttig info og brosjyrer som kan være til hjelp og støtte i en tung tid.


Vi holder til i Vanvikan og har et kjerneområde i nåværende Leksvik og Rissa kommuner.

Ønsker dere å bruke vår bistand også andre streder, ta kontakt med oss.


___________________________________


Vi i Moders tar på oss alt av blomsteroppsetting til begravelse og gravferd.


Her gir vi en enkel forklaring på hva som er vanlig å lage til en begravelse.


  • Kistedekorasjonen settes oppe på kista og kan ha forskjellig form og størrelse. Det er ingen begrensninger på hvordan den kan skapes, men den vanligste er en korsform med blomster og blader som henger nedover kista. Båtform og rundform er også vanlig. Hvis man ønsker noe spesielt kan vi bidra med forslag på dette. Bruk av eget materiale fra hage eller skog, personlige ting eller symboler.

Man kan også bruke krans og hjerte til å legge oppe på kista.

Sløyfa kan festes i fronten av kista og festes da gjerne i en liten blomstercrosage. Det vanligste er at den festes på den ene siden av selve kistedekorasjonen.

  • Kranser lages oftest på oasisbunn så blomstene holder seg fine lengre. De er oftest rundbundet der blomstene plasseres vilkårlig eller i grupper. Kronekrans er laget av halmkrans med bar på og et blomsterarrangement i den ene enden. Sløyfe blir festet slik at den henger godt synlig.
  • Hjerter finnes i mange størrelser og flere fasonger. Både hele og med åpning midt i. Disse kan festes på kista foran men ofte plasseres de i stativ på gulvet foran kista. Sløyfa festes på den ene siden eller midt foran.
  • Båredekorasjoner er blomster satt opp i en holder med oasis. Dette bidrar til at det kan settes opp større dekorasjoner i flere varianter. De kan lages lave med dråpeform som plasseres på gulvet, høye brede eller høye smale. Oftest blir dekorasjonene plassert på stativ eller søyle slik at de blir godt synlige. Sløyfa blir festet i nedre kant slik at den blir godt synlig både på gulv og på stativ.
  • Bårebuketten er håndbundet med de blomstene dere velger. De har en frontside og en flat grønn bakside. De settes opp slik at de kan som stilles opp i vaser eller stativer i kirka, eller for legging på gulv. Sløyfa festes rundt bindestedet slik at de blir godt synlige både i stativ og på gulv.


Under sees noe av det vi har laget til tidligere begravelser. Klikk på hvert bilde for større visning.